برای بیشتر ما بسته بندی آشپزخانه سخت‌ترین قسمت اسباب کشی است. دلیل این سختی تنوع وسایلی است که در آشپزخانه وجود دارد. ظروف شکستنی زیاد، مواد غذایی فاسد شونده، ظروف حبوبات و ادویه‌جات و… . هر کدام از این وسایل باید به طور جداگانه بسته بندی شود و در پایان هیچ چیز از قلم نیفتد. در این مطلب می‌خواهیم درباره‌ی بسته بندی آشپزخانه به صورت مرحله به مرحله صحبت کنیم.

مراحل بسته بندی آشپزخانه

مرحله اول: مرتب سازی وسایل و دور ریختن چیزهایی که دیگر لازم نداریم

قبل از هر کاری بهتر است وسایلی را که لازم نداریم جدا کنیم. این وسایل می‌تواند ظروف شکسته یا ناقص شده باشد و یا مواد خوراکی و محتویات یخچال و فریزر که تاریخ آن‌ها گذشته. بعد از جدا کردن این وسایل باید تصمیم بگیریم که با وسایلی اضافی چه کار کنیم.

مرحله‌ی دوم: دسته‌بندی کردن وسایل در بسته بندی آشپزخانه

وسایل آشپزخانه را می‌توانیم به ظروف شکستنی، ظروف پلاستیکی، ظروف بزرگ مثل ماهیتابه و قابلمه، مواد غذایی و ادویه‌جات، و وسایل بزرگ تقسیم کنیم. برای بسته بندی ظروف پلاستیکی به تعدادی جعبه‌ی بزرگ نیاز داریم. چون این وسایل با وجود این که سبک‌اند، اما فضای زیادی را اشغال می‌کنند. برای ظروف بزرگ مثل ماهیتابه و قابلمه هم، جعبه‌های متوسط انتخاب مناسبی هستند.

بسته بندی آشپزخانه

مرحله سوم: تهیه‌ی جعبه‌ی وسایل ضروری

یک جعبه با سایز متوسط انتخاب کنیم و وسایلی را که برای یک هفته قبل و بعد از اسباب کشی به آن‌ها احتیاج داریم را درون آن قرار دهیم. این وسایل باید شامل بشقاب و قاشق و چنگال و لیوان به تعداد اعضای خانواده، یک یا دو قابلمه با سایز مناسب، یک ماهیتابه و مواد غذایی لازم برای این مدت باشد.

مرحله‌ی چهارم: به ترتیب شروع به بسته بندی آشپزخانه کنیم

برای بسته بندی آشپزخانه بهتر است به ترتیب عمل کنیم. یعنی ابتدا به سراغ کابینت‌ها برویم و از وسایلی شروع کنیم که مدت زیادی است استفاده نشده‌اند و می‌دانیم که در این مدت به آن‌ها نیازی نخواهیم داشت. بعد از بسته بندی تمام وسایل کابینت‌ها، به سراغ کشوهای قاشق و چنگال و دستمال و حوله و.. برویم. بعد ظروف ادویه و حبوبات و مواد غذایی فاسد نشدنی را بسته بندی کنیم و در آخر، در نزدیک‌ترین زمان ممکن به روز اسباب کشی، به سراغ بسته بندی محتویات یخچال و فریزر برویم.

مرحله‌ی پنجم: آماده‌سازی وسایل بزرگ برای جابجایی

۲۴ ساعت قبل از اسباب کشی باید آماده‌سازی وسایل بزرگ را برای جابجایی انجام دهیم. برای این کار می‌توانیم از نکات جابجایی وسایل در اسباب کشی استفاده کنیم.

چند نکته‌ی مهم

  • کف جعبه‌های حاوی وسایل شکستنی، روی آن‌ها و فاصله‌ی بینشان را با پارچه و حوله پر کنیم تا احتمال آسیب دیدن آن‌ها کم شود.
  • وسایل غیر ضروری را قبل از باقی وسایل بسته بندی کنیم و روی جعبه‌های آن‌ها لیبل بزنیم.
  • وسایل شکستنی را در وسط جبعه‌ها قرار دهیم و حتما بین آن‌ها و دیواره جعبه از پلاستیک حباب‌دار یا پارچه و حوله استفاده کنیم.
  • وسایلی که اندازه‌ی آن‌ها نزدیک به هم است را در یک جبعه قرار دهیم تا چینش آن‌ها راحت‌تر و ایمن‌تر باشد.
  • حتماً روی جعبه‌های وسایل شکستنی بنویسیم : شکستنی.
  • تمام وسایل شکستنی باید به طور جدا جدا درون روزنامه یا پلاستیک حباب‌دار پیچیده شده و بعد داخل جعبه قرار گیرند.
بیشتر بخوانید
وانت بار اسباب‌کشی را چطور در کمترین زمان و با قیمتی مقرون‌بصرفه پر کنید؟

نکتهبهتر است قاشق و چنگال‌ها را در جعبه‌ی خودشان بسته بندی کنیم. در غیر این صورت آن‌ها را میان یک پارچه‌ی چند لایه پیچیده و بعد درون یک نایلون بزرگ قرار دهیم و داخل جعبه بگذاریم. بهتر است آن‌ها را کف جعبه قرار دهیم تا به خاطر وزنشان به باقی وسایل آسیب نزنند.

 

برای بسته بندی آشپزخانه و جابجایی ظروف شکستنی چه کار کنیم؟

در هر اسباب کشی حساس‌ترین و شاید حتی سخت‌ترین بخش، مربوط به بسته بندی و جابجایی ظروف شکستنی است. خیلی وقت‌ها حتی فکر کردن به این که تعداد زیادی بشقاب و لیوان بلور و آرکوپال در کابینت‌های آشپزخانه انتظار ما را می‌کشند تا آن‌ها را تک‌به‌تک داخل کاغذ و روزنامه بپیچیم، باعث می‌شود این بخش را برای آخر کار بگذاریم. با همه‌ی این سختی‌ها، بسته‌بندی و جابجایی ظروف شکستنی هم بخشی از اسباب کشی است و دیر یا زود باید انجام شود. در این مطلب سعی می‌کنیم نکاتی را بگوییم که برای انجام این بخش به ما کمک کند.

بسته بندی آشپزخانه

وسایل مورد نیاز برای بسته بندی و جابجایی ظروف شکستنی

جعبه‌های متوسط به تعداد لازم

اشتباه‌ترین کار در بسته بندی و جابجایی ظروف شکستنی استفاده از جعبه‌‌های بزرگ است. چون هم وزن جعبه زیاد شده و جابجایی آن سخت می‌شود و هم در صورت آسیب‌دیدن یک جعبه در حین جابجایی تعداد زیادی از ظروف ما آسیب می‌بینند. جعبه‌های کوچک هم چون تعداد کمی از ظروف را در خود جا می‌دهند باعث فشار آمدن به ظروف و زیاد‌شدن تعداد جعبه‌ها می‌شوند.

 پلاستیک‌های حباب‌دار یا ورقه‌های کارتن برای قراردادن بین ردیف‌ ظروف

لازم است که در هر مرحله بعد از چیدمان ظروف یک دسته کنار هم، یک ورق کارتن یا پلاستیک حباب‌دار میان آن‌ها قرارداده و بعد دسته‌ی بعدی ظروف را قرار بدهیم (مثلاً بین دسته‌ی بشقاب‌ها و کاسه‌ها).

کاغذ و روزنامه به مقدار خیلی زیاد

کلید موفقیت در بسته بندی ظروف شکستنی کاغذ و روزنامه به مقدار خیلی زیاد است. دقت کنیم که برای ظروف آرکوپال و یا چینی نباید از روزنامه استفاده کنیم. چون احتمال دارد که جوهر نوشته‌های روزنامه روی ظروف جا بیندازد.

پارچه، دستمال و یا حوله

در بسته بندی ظروف شکستنی معمولاً بخشی از کارتن‌ها خالی می‌ماند. این فضاهای خالی باعث قل‌خوردن یا جابجا شدن وسایل در حین جابجایی می‌شوند. برای پر کردن این فضاهای خالی می‌توانیم از پارچه، دستمال و یا حوله استفاده کنیم.

 نوار چسب کاغذی و طناب

قبل از شروع چیدن ظروف داخل کارتن‌ها باید حتماً کف آن‌ها را با چسب کاغذی و طناب محکم کنیم تا در حین جابجایی ته کارتن‌ها در نرود.

 لیبل برای روی کارتن‌ها

حتماً با چسباندن لیبل یا زدن یک ضربدر روی جعبه‌های ظروف شکستنی، آن‌ها را مشخص کنیم و در روز اسباب کشی به نیروهای خدماتی بسپاریم که دقت بیشتری در جابجایی آن‌ها کنند.

نکات بسته بندی آشپزخانه و جابجایی ظروف شکستنی

  •  ابتدا کف کارتن یک پلاستیک حباب‌دار قرار می‌دهیم. این کار باعث می‌شود در صورت وارد شدن ضربه به کف جعبه که احتمال آن زیاد است، ضربه مستقیماً با ظروف برخورد نداشته باشد.
  • بشقاب‌ها، لیوان‌ها، کاسه‌ها و… را به صورت تک‌به‌تک داخل کاغذ یا روزنامه می‌پیچیم.
  •  دقت کنیم جعبه‌هایی که تهیه می‌کنیم حتماً سالم بوده و قابلیت تحمل وزن ظروف را داشته باشند.
بیشتر بخوانید
روزهای ممنوع اسباب کشی که باید از آن‌ها اطلاع داشته باشیم کدام‌اند؟

 

نکتهبر روی جعبه‌هایی که ظروف آن‌ها را با روزنامه بسته بندی کردیم یک یادداشت بچسبانیم که “باید شسته شود”. دلیل این موضوع این است که جوهر نوشته‌ی روزنامه‌ها حاوی مواد مضری برای سلامتی انسان است و این جوهر ممکن است جذب ظروف شود.

 

  • برای بسته بندی هر ظرف، آن را در گوشه‌ی کاغذ یا روزنامه قرار می‌دهیم. بعد گوشه‌های دیگر کاغذ را روی هم جمع می‌کنیم تا زمانی که ظرف به طور کامل داخل کاغذ یا روزنامه پیچیده شود. با این کار احتمال باز شدن بسته بندی را نسبت به حالتی که ظرف را در مرکز کاغذ قرار می‌دهیم کم می‌شود.
  • بشقاب‌ها و کاسه‌ها را به صورت عمودی داخل جعبه قرار می‌دهیم. توجه کنیم که هیچ وقت ظروف را به صورت افقی و روی هم داخل جعبه نگذاریم. دلیل این موضوع این است که با قرار گرفتن ظروف روی هم، خودشان به یکدیگر فشار وارد می‌کنند و در صورت وارد شدن کوچکترین ضربه یا فشار اضافی احتمال شکستن آن‌ها زیاد است.
  • لیوان‌ها و پارچ‌ها را باید به صورت ایستاده داخل جعبه قرار دهیم و با قرار دادن پارچه، حوله یا پلاستیک حباب‌دار میان آن‌ها مطمئن شویم سر جای خود ثابت شده‌اند.
  •  ظروف سنگین‌تر را کف جعبه و ظروف سبک‌تر را روی آن‌ها قرار می‌دهیم.
  • لامپ‌ها و گلدان‌ها هم باید داخل جعبه‌ی وسایل شکستنی قرار گیرند. بعد از بسته بندی کردن آن‌ها را در انتهای جعبه قرار می‌دهیم.

بسته بندی آشپزخانه

  •  بعد از پر شدن جعبه‌ها روی آن‌ها یک صحفه کارتن یا پلاستیک حباب‌دار قرار می‌دهیم.
  • جعبه‌های ظروف شکستنی را باید کف ماشین حمل بار قرار دهیم. چون در صورت قرار دادن آن‌ها در ارتفاع و روی وسایل دیگر امکان سقوط و شکستن آن‌ها زیاد است.
  • جعبه‌ها را داخل ماشین حمل بار، به وسیله‌ی وسایل بزرگ دیگر مثل کاناپه و میز در جای خود قفل کنیم. چون این جعبه‌ها باید کمترین میزان جابجایی و تکان‌خوردن را در حین حرکت ماشین داشته باشند.
  • جعبه‌های ظروف شکستنی را در یک مکان مشخص از خانه‌ی جدید قرار می‌دهیم.
  • در نهایت بهتر است بسته بندی وسایل شکستنی را روی فرش یا موکت باز کنیم. با این کار در صورت افتادن یا باز شدن ناگهانی بسته بندی، احتمال شکستن و آسیب دیدن آن‌ها کم‌تر خواهد بود.

بهتر است که بسته بندی آشپزخانه و بخصوص ظروف شکستنی را به تدریج و با حوصله انجام دهیم. حتی می‌توانیم این کار را لابه‌لای بسته بندی سایر وسایل بگنجانیم. در انتها باید بدانیم کمک گرفتن از شرکت‌های اسباب کشی و نیروهای خدماتی همیشه گزینه‌ای ایمن‌تر و آسان‌تر است. با وجود این، رعایت نکاتی که گفتیم به ما کمک می‌کند تا بسته بندی و جابجایی ظروف شکستنی را خودمان به تنهایی انجام دهیم.

منبع: moving

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*